欢迎光临浙江海悦绿建科技有限公司网站! 加入收藏 | 设为首页
全国统一服务热线: 0579-89000829

木结构工程一级、建筑装修装饰二级
建筑工程总承包三级、钢结构工程三级、环保工程三级

微信公众号
汝湖独特的木结构小屋
汝湖独特的木结构小屋
分类:美丽乡村
联系人:
联系热线:

产品展示

汝湖独特的木结构小屋Product

首页 > 汝湖独特的木结构小屋

汝湖独特的木结构小屋

建筑设计: Kunik de Morsier 建筑事务所

位置:瑞士拉拜Mollendruz 街1342

面积: 160.0 平方米

时间:2015

摄影:Eik Frenzel

合作伙伴:Guillaume de Morsier, ValentinKunik

木材应用工程师: Charpente Concept

木材供应: Aubert construction bois sàrl

木工: Etienne Berney SA

来自建筑师的介绍:项目位于瑞士茹拉一处非常特别的地方,靠近汝湖(湖面在冬季会整个冻结),临近滑雪道、徒步旅行路线和自行车骑行路线,R家族希望能够定居于此。鉴于其非常特殊的地理位置,建筑师设计了这处与众不同的空间与之相呼应,同时在室内与室外环境之间创造了强烈的互动关系满足了该家族的需求。

建筑地面层顺应自然地形的缓坡,遵循小屋周边特殊的岩石构造设置四步台阶。通过针对地形的精确调整,像起居室、厨房或工作间这类公共空间都能开向室外。小屋并非只青睐一个方向的美景,而是打造出了朝向周边湖泊、山脉和牧场360度全角度的景观视野。

四间卧室和一间浴室位于这片矿质土壤之上,如同悬浮在空中一般。在这些封闭的私密空间之间,设置有其他共享空间,例如办公室、电视区、漫画图书馆和一处大的儿童游乐区。公共空间利用了竖向叠加空间,增加了房屋内部的丰富性和光线。

建造全部使用木质材料,并使用了一种原创的创新建造系统,框架和墙体组装在一起且相互嵌入。外立面使用了落叶松,结构采用了落叶松和冷杉木,保温层为木质纤维,隔墙由冷杉木板制成。木材在建筑中无处不在,赋予了建筑独特的个性与特征。(Archdaily  翻译:建筑学院-杨海洲)

 

 

Hut Near the Lac de Joux

Architects: Kunik de Morsier architectes

Location: Rue du Mollendruz, 1342 L’Abbaye, Switzerland

Area: 160.0 sqm

Year: 2015

Photographs: Eik Frenzel

Collaborators: Guillaume de Morsier, Valentin Kunik

Wood Timber Engineer: Charpente Concept

Timber: Aubert construction bois sàrl

Wood Work: Etienne Berney SA

From the architect. It is in the very special geography of the Swiss Jura, near the Lac de Joux (which freezes over in Winter), close to the ski slopes, hiking trails and bike routes where the R. family wished to settle. It is in this very special universe that the architects designed a singular space in response to the location and needs of the family by establishing strong relationships between inner spaces and territory.

The ground floor adapts to the natural terrain’s gentle slope with four steps that follow the exceptional stone formation surrounding the hut. This delicate adjustment to the topography allows collective spaces such as the living room, the kitchen or the workshop to open to the outside. The hut doesn’t favor one direction but rather a 360-degree relationship with the lake, the surrounding mountains, and the pastures.

Above this mineral soil, as if suspended in the air, are four bedrooms and a bathroom. Between these closed private cells are other shared spaces such as an office, TV space, comics library and a large play area for children. Collective spaces take advantage of three-dimensional space and give the house its richness and light.

Built entirely out of wood, the hut uses an original and innovative construction system where the framing and walls fit together and slide into each other. The façade is made of larch, the structure made of larch and fir, the insulation made of wood fibers and the partition walls made of fir panels.  Wood is omnipresent here and gives a unique character to the building.